keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Rasistinen suomenkieli

Oletko kuullut rasismista? En minäkään ennen vuodenvaihdetta ja tätä skandaalia. Pitkään tuumailtuani olen tullut siihen lopputulokseen että suomalainen rasismi on maailman kauheinta rasismia, ja se johtuu suomenkielen suunnattomasta rasismipotentiaalista. Rasismi on koodattu kielemme juuriin lähtemättömästi.

Persoonapronomineihin (en niitä tässä kehtaa toistaa) on pakattu suorastaan syrjivä ja rasistinen lajittelujärjestelmä. Kirjoitan niistä tässä vain viittauksin, etten syyllisty kenenkään sortamiseen. Ainoastaan yksikön kolmannen persoonan muoto ja teitittelymuoto "Te" ovat vapaita tästä arvolatauksesta, eli vain niillä on mahdollista viitata toiseen ("toinen"-sana sisältää suuria arvolatauksia) yksilöön alentamatta häntä tai korottamatta itseä toisen ("toinen"-sana sisältää suuria arvolatauksia) yläpuolelle. Yksikön toisen persoonan muoto on jo pitkään tunnettu psykologien keskuudessa hyökkääviä asenteita viestivänä puhemuotona, eivätkä muutkaan persoonapronominit ole yhtään parempia.

Lukekaa mitä viisaammat ovat kirjoittaneet aiheesta "Me ja muut" (viimeisen linkin s.2). Persoonapronominit tulee kieltää!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti