keskiviikko 29. elokuuta 2012

Susi ja lammas yhdessä Kalasatamassa

Helsingin kaupunki valmistelee lähestyvien kunnallisvaalien johdosta uutta strategiaa maahanmuuton, kotoutumisen ja monimuotoisuuden tarpeisiin. Kaupunki kyselee nettisivuillaan "mitä uusia asioita strategiassa tulisi nostaa esiin liittyen maahanmuuttajien hyvään kotoutumiseen ja etniseen monimuotoisuuteen tulevaisuuden Helsingissä". Inspiraation lähteeksi tarjotaan Demos Helsinki -ajatuspajan ja Ajatuspaja E2:n käsikirjoituksen pohjalta muokattua - toden totta - inspiroivaa visiota "Gore-Tex -rajojen aika on ohi".

Dokumentin lehdiltä löytyy seuraavaa:
"Kalasataman Verkkokadun pihapiirissä virolainen diplomi-insinööri ja turkulainen toimitusjohtaja jakavat tamppaustelineen somalialaisen perheen kanssa. Kylätalolla järjestetään asukkaiden vetämiä taitokursseja sekä lasten iltapäivätoimintaa. Elämä Kalasatamassa on rosoista, mutta yhteisöllistä. Kylätalon vuosittaiset sadonkorjuujuhlat keräävät väkeä muualtakin kaupungista, kun asukkaat esittelevät kokkaus-, esiintymis- ja käsityötaitojaan. Kalasataman Karnevaalit pitävät sukulaisinaan Lontoon Notting Hill Carnivalia ja Berliinin Karneval der Kulturenia, vaikka paikalle ei matkustakaan miljoonia vaan tuhansia juhlijoita." (s. 5)
 Aivan kuin olisin lukenut tästä aiemminkin...

"Silloin susi kulkee karitsan kanssa ja pantteri laskeutuu levolle vohlan viereen,
vasikka ja leijonanpentu syövät yhdessä ja pikkupoika on niiden paimenena.
Lehmä ja emokarhu käyvät yhdessä laitumella, yhdessä laskeutuvat levolle niiden vasikat ja pennut, ja leijona syö heinää kuin härkä.
Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa.
Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan.
Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde." (Jes 11: 6-10)
Vain toinen näyistä käy joskus toteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti